Om Lokalrådets område

Geografi:

Lokalrådet er geografisk afgrænset N/S af Ulvsund ved Mønsbroen og Østersøen og Ø/V af Udby og Bissinge. Afgrænsningen følger de gamle sognegrænser for Stege og Stege Landsogn samt Nyord.

Området har en fast befolkning på ca. 5.500 indbyggere, og omfatter foruden de to større byer Stege & Lendemarke landsbyerne Tjørnemarke, Koster, Neble, Ll. Bissinge, Bissinge, Tøvelde, Svensmarke, Udby, Hegnede, Ulvshale og Nyord.

sol-slider_000_03

Indkøb og transport

I Stege/Lendemarke, der udgør Møns ”hovedstad” findes et omfattende forretningsudbud, hvor stort set alt kan indkøbes, og et bredt restaurant- og café udbud.

Oversigt over offentlige toiletter i Stege.

Der er busser i timedrift, eller hyppigere til Nykøbing F og Vordingborg med togforbindelse mod København og Sjælland. Endvidere er her et veludbygget og godt ”Flex-trafik” system.

sol-slider_000_02.png

Børn & fritid

Der er i Stege nyere skole med Skolefritidsordning, børnehaver, svømmehal, idrætshaller og stort sportsstadion.

Der er mange tilbud til børn og voksne, fra spejder over musikskole til aftenskole og ældresag med mange tilbud.

Endvidere et aktivt og bredt foreningsliv med utallige tilbud.

sol-slider_000_01

Om at bo

Hvad enten man er børnefamilien, det ældre par eller den erhvervsaktive familie hvor børnene er flyttet hjemmefra, er vores område et godt og nemt sted at bebo.

Uanset om man bor i den frie natur, eller i én af byerne, er man en del af det lokale fællesskab, hvor hovedvægten ”langt hen af vejen” ligger i den nære kontakt og de fælles aktiviteter der foregår på tværs af alle grænser. Her må alle være med……

sol-slider_000_01